NACIN PISANJA

Ići dole

NACIN PISANJA

Počalji  Admin-TIJANA taj Pet Jan 09, 2009 2:00 pm

Način pisanja

1.Ne postavljajte temu o kojoj je već diskutovano ili je diskusija u toku.
Pre nego što započnete novu temu, pretražite forum kako bi se uverili da takva tema vec ne postoji. Ukoliko tema već postoji, pročitajte šta je do tada napisano, pa ostavite svoj komentar.

2.Nemojte ostavljati poruke koje nemaju veze sa temom o kojoj se diskutuje. Radije otvorite novu temu.
Nije poželjno da se u okviru jedne teme postavljaju pitanja koja nisu u vezi sa tom temom, ili da se skreće na drugu temu. Ukoliko u nekoj temi želite nadovezati drugu diskusiju, otvorite novu temu i ostavite link ka njoj.

3.Nemojte pisati poruke tipa \Da\, \Ne\, \Jeste\, \Nije\, \Tako je\, \Nije tako\, \Ja takodje\, \Slažem se\ i slično.
Ovakvi odgovori su besmisleni i krajnje nekorisni. Svaki svoj odgovor obrazložite svojim stavom ili iskustvom vezanim za temu.

4. Poruke u kome će sadržaj biti samo smajli biće obrisane bez ikakvog obrazloženja administratora.

5.Nemojte pisati tekst ISKLJUČIVO VELIKIM SLOVIMA ili naglašavati kompletnu poruku na neki drugi nacin.Na forumima se pisanje isključivo velikim slovima smatra vikanjem. Ukoliko baš poželite da vičete na nekoga, izađite sa foruma na par minuta pa se vratite. Ako želite da naglasite deo teksta, koristite bold, underline, color, italic...

6.Nemojte nepotrebno citirati poruke. Citirajte delove poruke na koje se odnosi odgovor.Korisnici često bespotrebno citiraju poruku i umnožavaju tekst koji se već nekoliko puta pojavljuje na istoj stranici. Brišite delove citata i ostavite samo ono što je zaista neophodno. Ukoliko se poruka na koju odgovarate nalazi odmah iznad vaše, gotovo je sigurno da nema NIKAKVE potrebe za citiranjem jer je jedan pogled na gore dovoljan da se vidi na šta tačno odgovarate. Ako odgovarate na neku poruku u nizu ili na više njih, koristite umerene tagove kako bi ste dali ostalim članovima do znanja na koji deo teksta se vaš odgovor odnosi, ali NIKAKO nemojte dozvoliti da citat predstavlja veći deo poruke koju pišete. Citiranje celih poruka cini forum nepreglednim, a takođe se takve stranice sporije učitavaju.

7.Nemojte slati poruke koje sadrže privatne razgovore ili diskusije.
Razgovor koji se tiče samo članova koji u njemu učestvuju (gde se vodi diskusija o privatnim sadržajima)koristite mogućnost privatne poruke ili mail.

8.Ako prenosite tekst koji niste sami pisali, obavezno navedite ime autora ili izvora.
Kopiranje tekstova sa drugih sajtova ima smisla jedino ako je potrebno da dodatno ilustruje tekst koji pišete u poruci. Nije poželjno ostavljanje poruka koje u sebi sadrže samo kopiju nekog teksta.
Administratori foruma ne štite autorska prava ni na koji način. Ovo se odnosi i na tekstove korisnika i na preuzete tekstove. Ipak, moralna je obaveza korisnika koji prenosi nečiji tekst da navede autora.

9.Poruke koje u sebi imaju dozu reklamiranja, ili bilo kakve veze sa marketingom biće obrisane.
avatar
Admin-TIJANA
Admin

Broj poruka : 292
Datum upisa : 09.01.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu